Onze geschiedenis

2017

Lappen reorganiseert

Aanpassing van de productieprocessen en uitbreiding van de verkoopactiviteiten. Het klantgerichte servicebedrijf met ca. 130 medewerkers kweekt kwalitatief hoogwaardige planten op 650 hectare open land.

2015

Christian Lappen wordt directeur

De op één na oudste zoon van Dieter Lappen os sinds 2001 werkzaam bij het bedrijf, en wordt directeur.

1968

Dieter Lappen is de opvolger

Dieter Lappen is de opvolger en neemt de leiding van de boomkwekerij op zich. De boomkwekerij specialiseert zich nadrukkelijk in laanbomen en grote bomen. De boomkwekerij groeit uit tot een van de grootste in Europa en biedt werk aan meer dan 100 mensen.

1949

Gertrud Lappen hertrouwt & wederopbouw

Gertrud Lappen hertrouwt met meesterkweker Heinz Schmidt. Na de chaos van de oorlog wordt begonnen met de wederopbouw van de boomkwekerij.

1945

Gertrud Lappen keert terug

Gertrud Lappen keert terug naar het familielandgoed aan het Herrenpfad. De gebouwen en de boomkweekvelden zijn zwaar beschadigd door de artillerie-aanvallen. In de naoorlogse jaren houden groenteteelt en de eerder aangeplante fruitboomgaarden de boomkwekerij in leven.

1944

Friedolf sneuvelt in Moldavië & evacuatie

Friedolf sneuvelt in Moldavië. Kaldenkirchen wordt volledig geëvacueerd, de medewerkers worden opgeroepen voor militaire dienst, de boomkwekerij raakt overwoekerd.

1939

Het begin van de oorlog

Het begin van de oorlog maakt een einde aan de snelle ontwikkeling. Friedolf Lappen wordt ingelijfd bij de Wehrmacht. Zijn huwelijk met Getrud Lorbach levert twee zonen op: Ado (geb. 1941) en Dieter (geb. 1943).

1911

Zoon Friedolf neemt het bedrijf over

Zoon Friedolf neemt het bedrijf over en breidt verder uit. Als erfgenaam stond al vanaf zijn geboorte vast dat hij boomkweker zou worden – zoals dat destijds heette. De eerste naaldbomen worden toegevoegd aan het assortiment van boomkwekerij Lappen.

1905

Kweek van fruit- en laanbomen

Het bedrijf specialiseert zich in deze gewassen.

1898

Eerste verkoop en oprichting van “Adolph Friedrich Lappen – Baum- und Rosenschule (boom- en rozenkwekerij)”

In de herfst worden de eerste planten verkocht. Al snel werd het personeelsbestand uitgebreid tot 10 medewerkers. Adolph Friedrich Lappen richt “Adolph Friedrich Lappen – Baum- und Rosenschule (boom- en rozenkwekerij)” op.

1895

Aanleg van moederplantzones

Aanleg van moederplantzones voor fruitbomen, bessenstruiken en de eigen Tilia europaea ‘Pallida Typ Lappen’.

1894

Bouwvergunning voor een loods

Op 20 oktober 1894 vroeg de 24-jarige Adolph Dietrich Lappen een bouwvergunning aan bij de gemeente/stad Kaldenkirchen voor een loods.