Logistiek

Op het grote laadstation van de boomkwekerij zorgen getrainde en ervaren medewerkers ervoor dat de waardevolle vracht professioneel en plantvriendelijk geladen wordt. Om beschadiging van de bomen te voorkomen, worden deze van bovenaf in de vrachtwagen geladen. Hierdoor zijn extra los- en laadhandeling overbodig. Dit verkleint het risico dat de bomen beschadigd raken. Ook de wortelkluiten worden hierbij ontzien. Boomkwekerij Lappen gebruikt hiervoor moderne Volvo-graafmachines en een groot aantal tractoren. Het dak van de vrachtwagens kan naar voren en naar achteren verschoven worden. De vrachtwagens kunnen zo op veilige en ruimtebesparende geladen worden.

Klanten profiteren ook van deze technologie, omdat de bomen in omgekeerde volgorde worden gelost. Zo passen er meer bomen op een vrachtwagen en wordt voorkomen dat de takken vast komen te zitten.

Het transport wordt uitgevoerd door transportbedrijven waar boomkwekerij Lappen al jaren mee samenwerkt. Deze bedrijven leveren betrouwbaar en zo snel mogelijk aan klanten in heel Europa.

Zo is Lappen in staat om bestellingen “just in time” aan klanten leveren. Daarnaast biedt de boomkwekerij speciale transporten aan voor bomen die de normale transportgrootte overschrijden. Het gaat hierbij om lengtes van meer dan 13 meter en breedtes tot maximaal vier meter. Kleinere vrachtvolumes worden gegroepeerd en efficiënt naar hun bestemming getransporteerd. Een extra service voor klanten is de mogelijkheid om de geselecteerde bomen op de boomkwekerij op te halen. Dit is een bijzonder voordeel voor regionale klanten die direct doorrijden naar de plek waar de bomen geplant worden.