Gemeenten

Al meer dan 100 jaar kopen Nederlandse en Belgische gemeenten hun planten en bomen bij boomkwekerij Lappen in het Rheinland. Het Parc de Bruxelles in de Belgische hoofdstad is bijvoorbeeld ingericht met planten van boomkwekerij Lappen. De planten van Lappen sieren eveneens de groene ruimtes van het Martini Ziekenhuis in Groningen in Nederland en het Burgemeester Van Stamplein in Amsterdam.

Dit heeft verschillende redenen: enerzijds ondersteunt Lappen de gemeentelijke vertegenwoordigers bij de aanbesteding in de lokale taal. Hierbij draait het bijvoorbeeld om kwaliteitseisen, beschrijvingen, plantgroottes en de naleving van de kwaliteitsvoorschriften van de FLL-norm. Anderzijds biedt de boomkwekerij een breed en kwalitatief hoogwaardig plantenassortiment toegespitst op de behoeften van de gemeenten.

De bomen van Lappen zorgen voor een homogeen bladerdek, dat voor een uniforme, goed onderhouden aanblik zorgt. Dit is voornamelijk bij het beplanten van lanen een onderscheidende factor. Onder gemeenten groeit de vraag naar kleine, droogtebestendige bomen met kleine en smalle kruinen. De locatiefactoren veranderen sterk: door de klimaatverandering, maar ook door de steeds dichter wordende bebouwing. Met zijn weelderige, onderhoudsvriendelijke groen biedt Lappen precies de juiste bomen voor levendige stadscentra en prachtige lanen.

Stadsgerichte hoveniersbedrijven en gemeenten kiezen hun bomen direct in de boomkwekerij kiezen, omdat deze in de nabijheid van zowel België als Nederland ligt. Daarnaast biedt Lappen ook kweekcontracten voor gemeenten met bijzondere eisen.