Potplanten: in bakken en containers

Boomkwekerij Lappen biedt ook het hele jaar door een exclusief assortiment aan containerplanten.

Voor de spontane tuinmannen zijn er planten die in de zomer geplant moeten worden. Op bestelling bereidt Lappen de gewenste planten voor in zijn zomeropslag. Deze planten kunnen dan ook buiten de rustperiode worden geplant. Niets staat een flexibel tuin- en landschapsontwerp dan nog in de weg!

Enkele esdoornsoorten zijn in een container verkrijgbaar: de Acer ginnala (vuuresdoorn), de Acer palmatum (Japanse esdoorn) en de Acer japonicum ‘Aconitifolium’ (vuuresdoorn met monnikskapbladeren). Het fijne, frisgroene gebladerte en de vurige herfstverkleuring verfraaien elke tuin en benadrukken de seizoenswisseling. Ook op terrassen, in rotstuinen en op terreinen met een verscheidenheid aan kleuren is deze veelvoud aan kleuren van toegevoegde waarde op de sfeer.

De planten groeien bijzonder fraai op zonnige tot schaduwrijke standplaatsen met een verse, licht zure, doorlatende, zanderige humusgrond. De Acer palmatum (Japanse esdoorn) groeit het best op een licht verhoogde standplaats. Net als veel andere Japanse esdoorns heeft deze boom in de herfst kleurrijke accenten.

Een andere potplant van de boomkwekerij is de Cornus kousa ‘Venus’ (grootbloemige kornoelje). Deze boom krijgt midden/eind mei bijzonder grote, crèmewitte bloemen met een diameter van 12 tot 15 cm. De rest van het jaar heeft hij nog meer te bieden, zoals de aardbei-achtige rode vruchten in oktober/november en de fantastische herfstverkleuring. Deze prachtige herfsttinten variëren van geel tot paars en rood.

De rondbladige Berg-Ilex, de donkerrode Acer palmatum ‘Dissectum Garnet’ en de groene Acer palmatum ‘Dissectum Green Globe’ (Japanse esdoorn) zijn ook verkrijgbaar als potplanten. Deze bomen maken indruk met hun speciale vormen en kleuren. De rondbladige Berg-Ilex heeft een dichte, compacte vorm met ronde bladeren. De Acer palmatum (Japanse esdoorn) geeft tuinen en parken prachtige kleuraccenten.

Andere esdoornsoorten zoals de Acer palmatum ‘Bloodgood (rode esdoorn), de Acer griseum (papieresdoorn) en de Acer japonicum ‘Aconitifolium’ zijn geschikt als vrijgroeiende solitairen.

De smalle en vertakte boomtoppen maken deze bomen bijzonder geschikt voor kleine ruimtes. Hierdoor is deze plant ideaal voor containers. In een licht zure tot leemachtige bodem gedijt de esdoorn bijzonder goed.